Egy igazi party fogás, méltó helye van akár egy szilveszteri házibuliban is. Garantált siker! :)
A receptre anno még egy skandináv lapban találtam, és imádom. A pisztráng helyett használhatunk még makrélát is, így egy kicsit kevesebb szálkával találkozunk, de ha óvatosak vagyunk, így sem gond.
Hozzávalók:
1/2 gerezd fokhagyma
150g creme fraiche
400 g füstölt pisztráng
50 g lazackaviár
só, bors
egy kevés friss kapor
1 szál bagett
Elkészítés:
A fokhagymát kockázzuk nagyon apróra, keverjük bele a creme fraichet, tépkedjük bele a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk, üveg poharakba kanalazzuk, kaviárral és kaporral díszítsük.
A bagettet szeleteljük fel, apró vajkockákkal a tetejükön tegyük be pár percre előmelegített sütőbe 190 fokon. Amikor ráolvad a vaj tálaljuk a salátánk mellé.
Jó étvágyat!