2016/03/02

Rugelach hajdinalisztből


Sokszor gondolkodom azon, ha a gyermekemnek majd tízórait kell csomagolnom, vajon mit tegyek a kis dobozba. A rugelach, ami egy hanukára készített süti, egészen jónak bizonyul. A fehér lisztet hajdina liszttel helyettesítettem, cukor is minimális ami belekerül, a vörös áfonyalekvár tele van C-vitaminnal, és a magokkal csak tetézhetjük a jótékony energiabevitelt. A kész sütiket olvasztott fekete csokival (85%-os) díszítettem.




Hozzávalók:


A tésztához


100 g hajdinaliszt (gluténmentes)
1 csomag vaníliás cukor
90 g hideg vaj
80 g krémsajt

Töltelékhez: 

135 g magvak
(pekándió, dió, mandula, mogyoró, mazsola)
egy kis üveg kedvenc lekvár
1 tojássárgája
30 g étcsokoládé






Elkészítés:

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, majd 2 órára frissentartó fóliába hűtőbe teszük.
Ezután nagyon vékonyra, kb 2 mm-re kinyújtjuk, legjobb ha kör alakúra, majd egy tortaformát helyezünk a tésztára és körbevágjuk. Megkenjünk lekvárral, én egy házi vörös áfonya lekvárt használtam, rászórjuk az apróra vágott magokat és 12 szeletet vágunk.
A szélesebb oldaláról feltekerjük, megkenjük tojássárgával és kb 20 percig 170 fokon sütjük.








Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése