2016/03/12

Gránátalmás pohárkrém quinoa keksszel





Quinoa kekszek:

200 g vörös és fehér quinoa
130 g zabpehely
40 g napraforgó & tökmag vegyesen
2 evőkanál chia mag
2 evőkanál sárga lenmag
2 evőkanál kakaó
1 teáskanál fahéj
80 g mandulaliszt
méz & kókuszolaj amennyit felvesz, hogy jól tapadjon.

A hozzávalókat összekeverjük és kekszeket formázunk, majd előmelegített sütőben (180 fokon)
egy sütőpapírral bélelt tepsin 15 percig sütjük.
Vigyázat!! Nem baj, ha még puha, mert szobahőmérsékleten összeáll.


Krém: 

100 g joghurt
3 közepes méretű szilva 
1/2 avokádó

A joghurtot összeturmixoljuk a kimagozott szilvával és avokádóval.


Rétegezzük poharakba először a kekszeket, majd a krémet, végül a gránátalmát, és ismételjük meg.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése