2016/01/08

Vegetáriánus wrap variációk barátnős találkákra




A wrap szerintem az az étel, amit bármikor gyorsan elkészíthetünk, betoppanhat hirtelen egy barátnő, vagy egy  kedves vendég, akár összeülhet a család női szakasza is. Kevés olyan alkalmat tudok, amihez nem illik. Elegánsan felcsavarható, tálalható. Nyáron a kertben, vagy télen fóliába csavarva.

Mindegyik recepthez tortilla  lapokat használtam. A saláta beletöltése előtt tegyük sütőbe, amíg át nem melegszik (1-2 perc) vagy mikrohullámú sűtőbe 1 percre.


3 zöldséges wrapot írok most le, amit nagyon szeretek.


Bolognai wrap tofuval és juhsajttal



Hozzávalók:

400 g tofu
200 g juh sajt
250 g tejföl
1 citrom
só,bors
1/4 jégsaláta  saláta
1 hagyma (megpucolva, felkockázva)
1 evőkanál  olívaolaj
3 evőkanál sűrített paradicsom
1/4 vörös káposzta

A juhsajtot szétmorzsoljuk és a tejföllel összekeverjük. Hozzáadjuk a citrom levét.
A tofut kockázzuk fel és a hagymán süssük  kb 3-4 percig. Majd adjuk hozzá a
sűrített paradicsomot és a fűszereket.
A salátát mossuk meg, és vékony csíkokra vágjuk. A lila káposztát úgyanígy.
A tortilla lapot/lapokat kenjük meg a juhsajtos krémmel, szórjuk rá a tofus masszát, majd a salátát.
Csavarjuk fel, és tálaljuk.














Exra chilis wrap paprika krémmel


Hozzávalók

A salátához:

100g tofu
1 vöröshagyma (megpucolva, kockázva)
olívaolaj
1/4 jégsaláta  saláta
20 g mogyoró (sótlan)

 A tofut grillezzük/pirítsuk meg a párolt hagymán.
Tortilla lapokra helyezzük a salátát, a tofut, szórjuk meg mogyoróval és locsoljuk meg
a paprika krémmel. Chili porral ízesíthetjük
A krémhez

2 piros paprika
100 g cashew dió
1 db tejföl 
só/chili

A krémhez a cashewdiót áztassuk vízbe egy fél órára, a paprikákat tisztítsuk meg a magháztól
 és kockázzuk fel, majd egy sütőpapírra helyezve süssük negyed órát. 
(Vigyázat!! Ne feketedjen meg) 
A sütés után  mixeljük össze a többi hozzávalóval amíg egy krémet nem kapunk. 
Ízesítsük sóval és chilivel.









Sárgarépás kurkumás wrap


Hozzávalók:

4-5 szál sárgarépa (megpucolva, karikákra vágva)
1 vöröshagyma (megpucolva, kockákra vágva)
250 krémsajt
egy marék zöld saláta
kurkuma, só, bors


A hagymán pároljuk meg a sárgarépát. A salátát vágjuk apróra.
 A hagymás sárgarépát és a salátát keverjük bele a krémsajtba, ízesítsük a fűszerekkel.
(A kurkumától egy szép sárga színt kapunk.)
Töltsük meg a tortilla lapokat a krémmel, csavarjuk fel, és szeleteljük fel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése