2015/01/18

Sárgarépa- sárgabarack muffin


A nem túl korán kelőknek szóljon ez a recept, akik szeretnek hétvégén hosszasan reggelizni, lustálkodni, élvezni a hétvégi semmittevést, különösen így január közepén, amikor nincs is jobb mint a konyhából beszivárgó friss illatokra ébredezni.





SÁRGARÉPA-ASZALT SÁRGABARACK MUFFINOK

Hozzávalók:

280 g sárgarépa
 50 g szárított sárgabarack
 225 g teljes kiőrlésű liszt
 75 g búzaliszt
 200g nyers nádcukor
 50 g zabpehely
 50g kókuszreszelék
 1 teáskanál darált gyömbér/ fahéj/só
 2 teáskanál sütőpor
 200 g joghurt
 90 ml napraforgó olaj
 90 ml macadámia-dió olaj
 3 tojás

Elkészítés:

A sárgarépákat meghámozzuk, lereszeljük, a barackokat apró kockákra vágjuk. Mindkét lisztet, cukrot , kókuszt, zabpelyhet, sárgarépát, barackot, sütőport, fűszereket, sót összekeverjük
A tojásokat, olajakat, joghurtot szintén összekeverjük. A száraz és nedves hozzávalókat egybekeverjük, zsírozott muffin formákba öntjük, 20-25 percig sütjük.



BANÁN DATOLYA TURMIX KÓKUSZTEJJEL

2 banán
50 g szárított datolya kimagozva
1/2 teáskanál fahéj
400 ml kókusztej
300 ml tej
2 evőkanál méz

A hozzávalókat összeturmixoljuk fahéjjal megszórjuk,, lehűtve tálaljuk.